BIKE WON'T RUN MORE THAN A FEW SECONDS - Kawasaki KFX450 Forum - KFX450Central
  Yamaha YFZ450

Suzuki Z400

Suzuki LT-R450



Kawasaki KFX450

ATV Videos

Can-Am DS450
 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-24-2008, 08:52 PM   #1 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 47
Default

CAN ANYONE HELP ME ON THIS? MY BIKE WILL RUN A FEW SECONDS AND THEN DIE? IS THEIR A FUEL FILTER?
__________________
2008 KFX 450R
CT RACING FULL SYSTEM, UNI FILTER W/MOFLOW LID, PCIII, REM NERFS, PRO ARMOR GRAB BAR, QUADTECH SEAT
Fundes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-24-2008, 09:02 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Anthem, AZ
Posts: 637
Default

Are you running a power commander? all stock?
offroadhunter is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 09:08 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 47
Default

QUOTE (offroadhunter @ Apr 24 2008, 08:03 PM)
Quote:
Are you running a power commander? all stock?

JUST PUT THE COMMANDER ON BUT THE PROBLEM STARTED BEFORE THAT. DOES HAVE A CT PIPE AND NO LID? RAN IT FOR AWHILE W/OUT THE COMMANDER AND THE PROBLEM STARTED?? I HAVE NO CLUE WHAT IS GOING ON.
__________________
2008 KFX 450R
CT RACING FULL SYSTEM, UNI FILTER W/MOFLOW LID, PCIII, REM NERFS, PRO ARMOR GRAB BAR, QUADTECH SEAT
Fundes is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 09:22 PM   #4 (permalink)
Member
 
DTOLL's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Southern Illinois
Posts: 60
Send a message via MSN to DTOLL Send a message via Yahoo to DTOLL
Default

Checked all the fuses to make sure none were blown?
__________________
2008 KFX 450R</span>
<span style="font-family:Microsoft Sans Serif">Yoshimura RS2 TI Full System | EHS Racing Lid | K&N Air Filter | DynoJet Power Commander III / USB | Powermadd Handguards | 34T Rear Sprocket | H6M PIAA Headlights
DTOLL is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 09:27 PM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 47
Default

QUOTE (DTOLL @ Apr 24 2008, 08:23 PM)
Quote:
Checked all the fuses to make sure none were blown?


HAVEN'T YET? BUT WOULD IT EVEN CRANK IF THEY WERE BLOWN?
__________________
2008 KFX 450R
CT RACING FULL SYSTEM, UNI FILTER W/MOFLOW LID, PCIII, REM NERFS, PRO ARMOR GRAB BAR, QUADTECH SEAT
Fundes is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2008, 10:33 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 109
Default

QUOTE (texaskfx450 @ Apr 24 2008, 08:28 PM)
Quote:
HAVEN'T YET? BUT WOULD IT EVEN CRANK IF THEY WERE BLOWN?
There is a fuse for the fuel pump and if its blown then the motor will turn over but there wont be any fuel.
washmo88 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2008, 01:58 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 29
Default

i had one come into my shop for repair and the roll over sensor had came off the holer it was on and was laying flat causing the fuel pump to kick off. you might check that as well. it would run for a few seconds and the fuel pump would kick off caz it was sensing that the atv was rolled over.
cjkestner21 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2008, 05:21 PM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 47
Default

QUOTE (kawofpville @ Apr 25 2008, 12:59 PM)
Quote:
i had one come into my shop for repair and the roll over sensor had came off the holer it was on and was laying flat causing the fuel pump to kick off. you might check that as well. it would run for a few seconds and the fuel pump would kick off caz it was sensing that the atv was rolled over.

thanks... can i find that in the owners manual? where is it located? i did disconnect my battery and leave the pos. off for a bit and the thing seemed to run fine after that? i'm afraid that did not fix the problem though. i only got to ride it for a few minutes, so i really don't know if that fixed the prob. this fuel inj. is testing my nerves! thanks again for ya'lls help.
__________________
2008 KFX 450R
CT RACING FULL SYSTEM, UNI FILTER W/MOFLOW LID, PCIII, REM NERFS, PRO ARMOR GRAB BAR, QUADTECH SEAT
Fundes is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2008, 10:13 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 297
Default

roll over switch location:

__________________

topdollr is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 08:05 AM   #10 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 47
Default

QUOTE (topdollr @ Apr 25 2008, 09:14 PM)
Quote:
roll over switch location:


AWESOME THANKS VERY MUCH! IF THAT DOESN'T FIX IT I GUESS ITS GOING TO THE SHOP... THIS ALL STARTED WHEN THE PIPE CAME ABOUT AND I WASN'T PATIENT ENOUGH TO WAIT FOR A PROGRAMMER, BUT NOW EVEN WITH THE PROGRAMMER IT CUT OFF ON ME YESTERDAY AND WAS NOT RUNNING RIGHT? I'M STARTING TO THINK MAYBE A DIRTY FUEL FILTER? STOCK. THE THING WAS RUNNING GREAT. ITS FUNNY TO HOW TAKING THE POS. CABLE OFF FOR A FEW MINUTES SEEMED TO CORRECT THE PROBLEM? BUT ONLY FOR A SHORT WHILE??? NEVER BEEN THIS PUZZLED! WE ARE LEAVING FOR THE DUNES IN ELEVEN DAYS TO ADD TO ALL THE DRAMA!
__________________
2008 KFX 450R
CT RACING FULL SYSTEM, UNI FILTER W/MOFLOW LID, PCIII, REM NERFS, PRO ARMOR GRAB BAR, QUADTECH SEAT
Fundes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:37 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2